Višňový džem

Višňový džem

27 Srp, 2022 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

višňový džem s ovocem a chlebem SICHROVKA

Recept na višňový džem

Suroviny 

  • 1 kg višní
  • 1 kg cukru
  • 4 g kyseliny citrónové nebo šťáva z jednoho citrónu
  • ztužovač džemu (gelfix, pektin, želírfix)

Postup 

  • Višně opláchněte, nechejte dobře okapat a vypeckujte.
  • Zvažte si čistou váhu višní, abyste věděli váhu hmoty kvůli cukru.
  • Dejte plody do hrnce a zapněte plotnu. Nezapínejte na maximum.
  • Povařte 20-25 minut.
  • TIP: Například u indukční plotýnky s 9 stupni cca 5 nebo 6 stupeň.
  • Pokud chcete hladký džem, rozmixujeme směs.
  • Přidejte cukr, množství srovnatelné s množství višní.
  • Nasypte trochu kyselinky a trochu pektinu na zahuštění.
  • Pektin s cukrem nechte dobře provařit /dle návodu/ a ochutnejte.
  • Plňte do horkých čistých sklenic pomocí trychtýře a naběračky.

Napište nám a pochlubte se

Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod  označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram, facebook či email.

Pin It on Pinterest

0
Košík
Košík je prázdný
Slevový kód