Recept na višňový džem
Suroviny
- 1 kg višní
- 1 kg cukru
- 4 g kyseliny citrónové nebo šťáva z jednoho citrónu
- ztužovač džemu (gelfix, pektin, želírfix)
Postup
- Višně opláchněte, nechejte dobře okapat a vypeckujte.
- Zvažte si čistou váhu višní, abyste věděli váhu hmoty kvůli cukru.
- Dejte plody do hrnce a zapněte plotnu. Nezapínejte na maximum.
- Povařte 20-25 minut.
- TIP: Například u indukční plotýnky s 9 stupni cca 5 nebo 6 stupeň.
- Pokud chcete hladký džem, rozmixujeme směs.
- Přidejte cukr, množství srovnatelné s množství višní.
- Nasypte trochu kyselinky a trochu pektinu na zahuštění.
- Pektin s cukrem nechte dobře provařit /dle návodu/ a ochutnejte.
- Plňte do horkých čistých sklenic pomocí trychtýře a naběračky.
Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.
Nevíte si rady? Napište nám na instagram, facebook či email.
0 komentářů