Jablečné lívanečky s jahodovým džemem
Lívanečky jsou skvělá rychlá snídaně, která oslní každého. Lze je udělat v zdravé variantě a recept snese jakoukoliv změnu, co se týče mouky, kypřidla či jiných přísad. My Vám však rádi ukážeme tu zdravější variantu s jablíčkem.
Postup:
- V jedné misce smícháme veškeré suroviny a vytvoříme řídké těsto.
- Rozpálíme si pánvičku či lívanečník a smažíme na středním plameni do zlatova.
- Lívanečky dáme na talíř a potřeme je lžičkou zakysané smetany, džemem a posypeme ovocem.
TIP: Do lívanečkové směsi nemusíte dávat prášek do pečiva, ale můžete dát do ní půl kostičky droždí a nechat ji 30 minut vzejít. Lívanečky tak budou bohaté na vitamín B, který právě droždí obsahuje.
Ingredience:
JEDEN HRNEK JAKO MĚRKU
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku nastrouhaného jablka (1 jablko)
- 3 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžičku skořice
- špetku soli
- ghí/olej na smažení
Zdobení: zakysaná smetana, Jahodový džem s vanilkou a ovoce dle libosti.
TIP: Jak poznáte, že máte lívaneček obrátit na druhou stranu? Na vršku se mu vytvoří bublinky, které oschnou. Poté je lívaneček připravený na otočení na druhou stranu.
Servírování:
Lívanečky servíruje, jak jsme zvyklí, já je po usmažení hned dávám na talířky a zdobím, ať jsou ještě teplé.
0 komentářů