Mazanec z tvarohu s džemem
Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí mazanec miluju, protože těsto je mnohem vláčnější, hutnější a takové chuťově výraznější. Samozřejmě, že je možné vytvořit i jiný tvar než mazanec, třeba velikonoční pletenec apod. Když si ho doma upeču, většinou mám problém, vydržet a nepustit se do něj hned. Po vychladnutí je výborný namazaný višňovým džemem, protože tato lehce nakyslá chuť marmelády, famózně doplní sladkou chuť těsta. Tvarohový mazanec je heboučký a vlhčí, právě kvůli obsahu tvarohu v těstě.
Ingredience:
Postup:
- Jako první si utřeme změklé máslo a moučkový cukr do hladké pěny
- Poté do pěny zašleháme po jednom všechna tři vejce a tvaroh
- Přisypeme přes síto mouky a prášek do pečiva
- Přisypeme rozinky
- Hutné těsto nasypeme na vál a vytvarujeme 1 či 2 bochánky
- Přesuneme na plech s pečícím papírem a posypeme mandlemi
- Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů, 30-45 minut, záleží na vaší troubě
- Můžete servírovat.
Tip:
Troubu neotevírejte dříve, než bude mít mazanec alespoň lehce nazlátlou barvu. Při otevření trouby příliš brzo, by nám utekl horký vzduch a mazanec by nám správně nenaběhl do kulata. Mohl by se i srazit.
Servírování:
Po vychladnutí nakrájíme mazanec na plátky a potřeme višňovým džemem SICHROVKA. Džem je skvěle nakyslý a hodí se dobře ke sladkému “mazancovému” těstu.
Tip:
Když upečený mazanec uschováte v plátěném pytlíku, neoschne a vydrží vláčný i 3 dny.
0 komentářů