

Jáhlový nákyp se švestkami
Suroviny
- Švestky na kaši
- 1 hrnek jáhel
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 50 g másla
- jablíčka dle potřeby
Postup
- Jáhly důkladně spaříme vařící vodou, abychom se vyvarovali hořkosti. Poté je vložíme do hrnce a vaříme v mléce se špetkou soli dokud nezměknou. /zhruba 10-15 min./
- Mezitím ze 4 bílků si ušlehejte sníh a dejte ho chladit.
- Žloutky našlehejte se 150 g cukru, do utřených žloutků přimíchejte 50 g rozpuštěného másla.
- Pečící formu si vymažte máslem a nasypte do ní jáhly, zamíchejte do nich žloutky a nakonec opatrně bílkovou pěnu. Pokapejte místy džemem a místy můžete zapíchat i kousky jablíček.
- Pečeme na 200 stupňů 30 minut.
Jáhlový nákyp je nejen velmi zdravá potravina, ale také velmi chutná. Ovšem důležité je opravdu pečlivě jáhly spařit, aby nezhořkly.
0 komentářů