Recept – Jáhlový nákyp se švestkami na kaši

Recept – Jáhlový nákyp se švestkami na kaši

18 Úno, 2023 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

Jáhlový nákyp s džemem švestky na kaši

Jáhlový nákyp se švestkami

Suroviny

  • Švestky na kaši
  • 1 hrnek jáhel
  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 50 g másla
  • jablíčka dle potřeby

Postup

  • Jáhly důkladně spaříme vařící vodou, abychom se vyvarovali hořkosti. Poté je vložíme do hrnce a vaříme v mléce se špetkou soli dokud nezměknou. /zhruba 10-15 min./
  • Mezitím ze 4 bílků si ušlehejte sníh a dejte ho chladit.
  • Žloutky našlehejte se 150 g cukru, do utřených žloutků přimíchejte 50 g rozpuštěného másla.
  • Pečící formu si vymažte máslem a nasypte do ní jáhly, zamíchejte do nich žloutky a nakonec opatrně bílkovou pěnu. Pokapejte místy džemem a místy můžete zapíchat i kousky jablíček.
  • Pečeme na 200 stupňů 30 minut.

Jáhlový nákyp je nejen velmi zdravá potravina, ale také velmi chutná. Ovšem důležité je opravdu pečlivě jáhly spařit, aby nezhořkly.

Napište nám a pochlubte se

Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod  označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram, facebook či email.

Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram , facebook či email.

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívanečky s jahodovým džemem Lívanečky jsou skvělá rychlá snídaně, která oslní každého. Lze je udělat v...

Tvarohový mazanec s džemem

Tvarohový mazanec s džemem

Mazanec z tvarohu s džemem Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí...

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0
Košík
Košík je prázdný