Recept – Jáhlový nákyp se švestkami na kaši

Recept – Jáhlový nákyp se švestkami na kaši

18 Úno, 2023 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

Jáhlový nákyp s džemem švestky na kaši

Jáhlový nákyp se švestkami

Suroviny

  • Švestky na kaši
  • 1 hrnek jáhel
  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 50 g másla
  • jablíčka dle potřeby

Postup

  • Jáhly důkladně spaříme vařící vodou, abychom se vyvarovali hořkosti. Poté je vložíme do hrnce a vaříme v mléce se špetkou soli dokud nezměknou. /zhruba 10-15 min./
  • Mezitím ze 4 bílků si ušlehejte sníh a dejte ho chladit.
  • Žloutky našlehejte se 150 g cukru, do utřených žloutků přimíchejte 50 g rozpuštěného másla.
  • Pečící formu si vymažte máslem a nasypte do ní jáhly, zamíchejte do nich žloutky a nakonec opatrně bílkovou pěnu. Pokapejte místy džemem a místy můžete zapíchat i kousky jablíček.
  • Pečeme na 200 stupňů 30 minut.

Jáhlový nákyp je nejen velmi zdravá potravina, ale také velmi chutná. Ovšem důležité je opravdu pečlivě jáhly spařit, aby nezhořkly.

Napište nám a pochlubte se

Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod  označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram, facebook či email.

Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram , facebook či email.

Tvarohový mazanec s džemem

Tvarohový mazanec s džemem

Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí mazanec miluju, protože těsto je mnohem vláčnější.

Recept na domácí rybízovou zmrzlinu

Recept na domácí rybízovou zmrzlinu

Rybízová zmrzlina Rybízový sirup je vynikající osvěžující záležitost. Hodí se na každou příležitost ne jen do limonád,...

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    0
    Košík
    Košík je prázdný
      Slevový kód