



Recept na angreštový džem
Suroviny
- 1 kg angreštu
- 1 kg cukru
- 1 lžička kyseliny citrónové
- Ztužovač na džem / používám pektin/
Postup
-
Vytřídíme kusy, které se nezdají být úplně v pořádku: zdeformované, nahnilé či plesnivé vyhoďte.
Okapané kuličky zvážíme, dáme do hrnce a vaříme. Ovoce mícháme od samého začátku, aby se nepřipálilo. Udržujeme mírný plamen. Pokud se nezačne kilo ovoce cca za 15 minut vařit, klidně tomu přidáme.
Máme-li již z ovoce kaši, přidáme cukr. Po cukru vmícháme nějaký ztužovač, který jsme si vybrali a kyselinu či šťávu z citronu.
Pokud je směs pro vás chuťově dokonalá, dostatečně provařená, pektin prošel svým časem vaření, tak můžeme plnit do připravených v troubě nahřátých horkých sklenic. Sklenici vždy naplníme, ihned důkladně zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
0 komentářů