Mátový sirup – i pro začátečníky

Mátový sirup – i pro začátečníky

30 Čvn, 2022 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

Suroviny – Mátový sirup 

 

  • 150g až 300g máty
  • 1 ks citronu
  • 1l vody
  • 700-1000g cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové

Postup – přípravy za tepla

  • Vodu s cukrem, uvedeme do varu a krátce povaříme.
  • Po zhoustnutí, přidáme drobně nakrájené čerstvé lístky máty peprné.
  • Povaříme ještě 2 min., poté necháme 2 – 3 hodiny odstát.
  • Přecedíme, opět zahřejeme a přidáme kyselinu citrónovou.
  • Hotový mátový sirup nalijeme do připravených lahví.

 

Postup – přípravy  za studena

  • Použijeme vychladlou, převařenou vodu.
  • Čerstvé, drobně nakrájené a umyté lístky máty peprné naházíme do vody.
  • Přidáme kyselinu citrónovou a tuto směs necháme macerovat 24 hod., nejlépe v chladu a temnotě.
  • Sirup z máty scedíme, přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Napište nám a pochlubte se

Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod  označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagramu, facebooku či emailu.

Mátový sirup – i pro začátečníky

od Čvn 30, 2022ReceptyŽádné komentáře

admin1746
Author: admin1746

Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram , facebook či email.

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívanečky s jahodovým džemem Lívanečky jsou skvělá rychlá snídaně, která oslní každého. Lze je udělat v...

Tvarohový mazanec s džemem

Tvarohový mazanec s džemem

Mazanec z tvarohu s džemem Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí...

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0
Košík
Košík je prázdný