Kyselina citronová, proč ji používám?

Kyselina citronová, proč ji používám?

1 Zář, 2022 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

Cukr a voda z ovoce nebo květů nestačí na výrobu sirupu. Je důležité, abyste přidali něco, abyste rozbili chuť cukru. Proto přidávám kyselinu citronovou či šťávu z citronu nebo limetek. Přítomnost kyseliny je pro sirup důležitá nejen z pohledu chuti, ale hlavně  konzervuje produkt, aby se nekazil.

Samozřejmě za vhodných podmínek skladování. S kyselostí vždy opatrně! Na 1 l sirupu by měla stačit čajová lžička prášku kyseliny citronové nebo šťáva z 1 citronu. Přisypávám opatrně. Vždy nejdříve dobře promíchám a poté ochutnám. Raději 10x přidáme než jednou překyselím.

Citron, kyselina citronova
Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram , facebook či email.

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívanečky s jahodovým džemem Lívanečky jsou skvělá rychlá snídaně, která oslní každého. Lze je udělat v...

Tvarohový mazanec s džemem

Tvarohový mazanec s džemem

Mazanec z tvarohu s džemem Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí...

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0
Košík
Košík je prázdný