

Jablka oloupeme a nastrouháme na vámi oblíbenou velikost. Směs necháme co nejvíce vykapat. Tím, že jsme jablka zbavili šťávy, zůstanou pěkně tvrdá a nezměknou na kaši. Pokud bychom šťávu nechali, mohla by nám ještě ke všemu jablíčka zkvasit. Přidáme koření, tj. skořice, badyán a hřebíček, poté ještě trochu cukru, citronovou šťávu a dobře promícháme. Nejlépe ji ještě před vkládáním do sklenic jednou zmáčkneme.
Směs jablíček a koření napěchujeme do sklenice max 1cm pod okraj. Sklenice vybíráme velikostí vhodně pro potřebu, například sklenice po medu je akorát na jeden štrůdl.
Zavíčkujeme čistými(!) víčky. A hlavně zavaříme a to 20 minut na 80 stupňů.
Poté necháme vystydnout, popíšeme a uskladníme jako klasickou zavařeninu.


0 komentářů