Jak užitečně zpracovat i méně pěkná jablka?

Jak užitečně zpracovat i méně pěkná jablka?

15 Lis, 2022 | Recepty, Tipy & Triky

Doba čtení: ( Počet slov: )

Jablečný koláč
Jablka, která mají nějakou vadu na kráse, můžeme skvěle využít na přípravu náplně do štrůdlu nebo na jiný jablečný koláč. Spotřebujeme tak komplet celou úrodu a ještě si zjednodušíme pečení, když se rozhodneme třeba pro nějaký moučník s jablky.

Jablka oloupeme a nastrouháme na vámi oblíbenou velikost. Směs necháme co nejvíce vykapat. Tím, že jsme jablka zbavili šťávy, zůstanou pěkně tvrdá a nezměknou na kaši. Pokud bychom šťávu nechali, mohla by nám ještě ke všemu jablíčka zkvasit. Přidáme koření, tj. skořice, badyán a hřebíček, poté ještě trochu cukru, citronovou šťávu a dobře promícháme. Nejlépe ji ještě před vkládáním do sklenic jednou zmáčkneme.

Směs jablíček a koření napěchujeme do sklenice max 1cm pod okraj. Sklenice vybíráme velikostí vhodně pro potřebu, například sklenice po medu je akorát na jeden štrůdl.
Zavíčkujeme čistými(!) víčky. A hlavně zavaříme a to 20 minut na 80 stupňů.
Poté necháme vystydnout, popíšeme a uskladníme jako klasickou zavařeninu.

Jablka loupaná na náplň do štrůdlu
Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram , facebook či email.

Tvarohový mazanec s džemem

Tvarohový mazanec s džemem

Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí mazanec miluju, protože těsto je mnohem vláčnější.

Recept na domácí rybízovou zmrzlinu

Recept na domácí rybízovou zmrzlinu

Rybízová zmrzlina Rybízový sirup je vynikající osvěžující záležitost. Hodí se na každou příležitost ne jen do limonád,...

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    0
    Košík
    Košík je prázdný
      Slevový kód