Jak užitečně zpracovat i méně pěkná jablka?

Jak užitečně zpracovat i méně pěkná jablka?

15 Lis, 2022 | Recepty, Tipy & Triky

Doba čtení: ( Počet slov: )

Jablečný koláč
Jablka, která mají nějakou vadu na kráse, můžeme skvěle využít na přípravu náplně do štrůdlu nebo na jiný jablečný koláč. Spotřebujeme tak komplet celou úrodu a ještě si zjednodušíme pečení, když se rozhodneme třeba pro nějaký moučník s jablky.

Jablka oloupeme a nastrouháme na vámi oblíbenou velikost. Směs necháme co nejvíce vykapat. Tím, že jsme jablka zbavili šťávy, zůstanou pěkně tvrdá a nezměknou na kaši. Pokud bychom šťávu nechali, mohla by nám ještě ke všemu jablíčka zkvasit. Přidáme koření, tj. skořice, badyán a hřebíček, poté ještě trochu cukru, citronovou šťávu a dobře promícháme. Nejlépe ji ještě před vkládáním do sklenic jednou zmáčkneme.

Směs jablíček a koření napěchujeme do sklenice max 1cm pod okraj. Sklenice vybíráme velikostí vhodně pro potřebu, například sklenice po medu je akorát na jeden štrůdl.
Zavíčkujeme čistými(!) víčky. A hlavně zavaříme a to 20 minut na 80 stupňů.
Poté necháme vystydnout, popíšeme a uskladníme jako klasickou zavařeninu.

Jablka loupaná na náplň do štrůdlu
Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram , facebook či email.

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívanečky s jahodovým džemem Lívanečky jsou skvělá rychlá snídaně, která oslní každého. Lze je udělat v...

Tvarohový mazanec s džemem

Tvarohový mazanec s džemem

Mazanec z tvarohu s džemem Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí...

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0
Košík
Košík je prázdný