Jak užitečně zpracovat i méně pěkná jablka?

Jak užitečně zpracovat i méně pěkná jablka?

15 Lis, 2022 | Recepty, Tipy & Triky

Doba čtení: ( Počet slov: )

Jablečný koláč
Jablka, která mají nějakou vadu na kráse, můžeme skvěle využít na přípravu náplně do štrůdlu nebo na jiný jablečný koláč. Spotřebujeme tak komplet celou úrodu a ještě si zjednodušíme pečení, když se rozhodneme třeba pro nějaký moučník s jablky.

Jablka oloupeme a nastrouháme na vámi oblíbenou velikost. Směs necháme co nejvíce vykapat. Tím, že jsme jablka zbavili šťávy, zůstanou pěkně tvrdá a nezměknou na kaši. Pokud bychom šťávu nechali, mohla by nám ještě ke všemu jablíčka zkvasit. Přidáme koření, tj. skořice, badyán a hřebíček, poté ještě trochu cukru, citronovou šťávu a dobře promícháme. Nejlépe ji ještě před vkládáním do sklenic jednou zmáčkneme.

Směs jablíček a koření napěchujeme do sklenice max 1cm pod okraj. Sklenice vybíráme velikostí vhodně pro potřebu, například sklenice po medu je akorát na jeden štrůdl.
Zavíčkujeme čistými(!) víčky. A hlavně zavaříme a to 20 minut na 80 stupňů.
Poté necháme vystydnout, popíšeme a uskladníme jako klasickou zavařeninu.

Jablka loupaná na náplň do štrůdlu

Pin It on Pinterest

0
Košík
Košík je prázdný
Slevový kód