Cukr – jaký používám a proč?

Cukr – jaký používám a proč?

1 Zář, 2022 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

Já používám obyčejný cukr, pouze však nezbytné množství. Ale nebojte se zkusit třeba třtinový. Sladit se to prostě musí, kvůli konzervaci. Jen doporučuji vynechat fruktózo-glukózový sirup, není to kvalitní surovina. Náhradní sladidlo jako xylitol či erythritol můžu doporučit jako vhodnou náhradu. Prakticky jsou bez nepříjemného chuťového ocásku. Což se většinou u dia receptů nedá říct.

Já ve svých receptech pro diabetiky používám březový cukr neboli xylitol, což není náhoda. Ochutnat můžete třeba v tomto džemu. Zvolila jsem ho, protože z náhradních sladidel patří k těm kvalitnějším, nijak nekazí chuť mých produktů. A na chuti přeci záleží nejvíc. Mezi jeho další pozitiva patří, že omezuje vznik zubního kazu.

Cukr jaký použít a proč?
Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagram , facebook či email.

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívance za pár minut

Jablečné lívanečky s jahodovým džemem Lívanečky jsou skvělá rychlá snídaně, která oslní každého. Lze je udělat v...

Tvarohový mazanec s džemem

Tvarohový mazanec s džemem

Mazanec z tvarohu s džemem Blíží se nám Velikonoce, tak jsem pro vás připravila recept na mazanec. Já sama domácí...

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0
Košík
Košík je prázdný