Cukr – jaký používám a proč?

Cukr – jaký používám a proč?

1 Zář, 2022 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

Já používám obyčejný cukr, pouze však nezbytné množství. Ale nebojte se zkusit třeba třtinový. Sladit se to prostě musí, kvůli konzervaci. Jen doporučuji vynechat fruktózo-glukózový sirup, není to kvalitní surovina. Náhradní sladidlo jako xylitol či erythritol můžu doporučit jako vhodnou náhradu. Prakticky jsou bez nepříjemného chuťového ocásku. Což se většinou u dia receptů nedá říct.

Já ve svých receptech pro diabetiky používám březový cukr neboli xylitol, což není náhoda. Ochutnat můžete třeba v tomto džemu. Zvolila jsem ho, protože z náhradních sladidel patří k těm kvalitnějším, nijak nekazí chuť mých produktů. A na chuti přeci záleží nejvíc. Mezi jeho další pozitiva patří, že omezuje vznik zubního kazu.

Pin It on Pinterest

0
Košík
Košík je prázdný
Slevový kód