V mém blogu bych ráda postupně představila trochu zákulisí ze SICHROVKY. Najdete tu recepty na sirupy, drinky alkoholické i limonády, recepty na dezerty i marmelády. Vše se snažím obohatit o tipy a triky, které jsem se v průběhu let chybami naučila. A pokud nějaký recept zkusíte, tak mi hlavně pošlete fotku (facebook, email, instagram) nebo se podělte o vlastní zkušenosti, budu za to moc ráda!
Občas zkusím i něco nového, na co mám zrovna chuť, sušit maso nebo péct sladké.
Hodně zdaru!


Postup na jablečnou náplň do štrůdlu z jablek, která nejsou pěkná, ale jsou plná vitamínů. Recept jednoduchý a štrůdl máme za pár minut.. Recept na angrenštový džem jak ho dělám já. Jednoduchý postup, tipy jak předejít problémům a neúspěchu. Na co si dát pozor. Prozradím vám něco málo o rakytníku, o jeho přínosu pro naše zdraví. Jakou doporučuji láhev na sirup? Skleněné láhve na sirup vám doporučuji nejvíc. Plastové láhve používám pouze pro variantu za studena. Vždy dodržujte zásady správného vymytí. Sklenice či lahve musí být vymyté vařící vodou jak uvnitř, tak i hrdlo a víčko. U víčka nesmí být poškozené gumové těsnění, nejlepší je nové. Předejdete tak tomu, že vám obsah zplesniví či zkvasí. Cukr – jaký používám a proč? Recepty vymýšlím sama, a protože jsem jsem i zdravotní sestra, není mi jedno co do svých produktů dávám. Jsem si vědoma škodlivosti různých chemických náhražek cukru, a jejich vliv na zdraví. Kyselina citronová a proč ji používám? Prozradím vám, jakou funkci má v přípravě receptu, a proč tam musí být? Recept na drink Hugo najdete na mém blogu, tak jak ho připravuji já v Sichrovce. Hugo se hodí třeba na odpoledne k bazénu. Recept na drink Prosecco s jahodou je plnohodnotnou náhradou šampaňského s jahodou. Vhodný k romantickým příležitostem. Recept na Levandulový gin se hodí večer k filmu či na pokec s kamarádkou, kde je i nějaké to zobání. Článek o tom, v čem je naše výroba odlišná od konkurence. Jsem zdravotní sestra na JIP, chci dělat věci pouze zdraví prospěšné. Suroviny 25 květů Bezu /polorozvité, zbavené broučků a nečistot/ 1 l převařené, vychladlé vody 2 citrony 1 lžička až dle potřeby kys. citronové nebo šťáva z citronů 1 kg cukru / nemusíme použít celé/ Postup za tepla Do hrnce se studenou, převařenou vodou, naházíme... Recept na drink Hugo najdete na mém blogu, tak jak ho připravuji já v Sichrovce. Hugo se hodí třeba na odpoledne k bazénu. Provedu Vás kompletní přípravou domácího angreštového džemu. Kdy angrešt sbírat, kolik dát kyselinky i jak vybrat vhodné sklenice. Suroviny - Mátový sirup 150g až 300g máty 1 ks citronu 1l vody 700-1000g cukru 1 lžička kyseliny citronové Postup - přípravy za tepla Vodu s cukrem, uvedeme do varu a krátce povaříme. Po zhoustnutí, přidáme drobně nakrájené čerstvé lístky máty peprné. Povaříme...Jak užitečně zpracovat i méně pěkná jablka?
Recept Angreštový džem
Proč byste měli konzumovat rakytník?
Jakou doporučuji láhev na sirup?
Cukr – jaký používám a proč?
Kyselina citronová, proč ji používám?
Recept na drink Mojito
Recept na drink Prosecco s jahodou
Recept Levandulový gin
Proč nepoužíváme konzervanty ani barviva?
Bezový sirup – vše o něm polopatě
Recept na drink Hugo
Višňový džem
Mátový sirup – i pro začátečníky
Nenašli jsme nic, co by odpovídalo vašemu hledání. Zkuste upřesnit hledání nebo využijte hlavní menu k navigaci na webu.404 - Nenalezeno