

Suroviny
- 25 květů Bezu /polorozvité, zbavené broučků a nečistot/
- 1 l převařené, vychladlé vody
- 2 citrony
- 1 lžička až dle potřeby kys. citronové nebo šťáva z citronů
- 1 kg cukru / nemusíme použít celé/
Postup za tepla
- Do hrnce se studenou, převařenou vodou, naházíme očištěné, přebrané květy.
- Louhujeme 24 hodin.
- Výluh s květy chvilku povaříme, po té ztlumíme. Ideální je udržovat teplotu na 60 stupních.
- Vývar scedíme přes čisté plátýnko.
- Přidáme cukr a kyselinku (kyselinu citrónovou či šťávu z citronu) dle receptu.
- Přivedeme do varu a provaříme, dokud se cukr nerozpustí.
- Hotový sirup z Bezu plníme vařící do připravených sklenic a zavíčkujeme.
Postup za studena
- Do hrnce se studenou, převařenou vodou, naházíme očištěné, přebrané květy.
- Louhujeme 24 hodin.
- V nálevu rozmícháme cukr. Jde to hůře, ale za intenzivního míchání se nám to podaří.
- Přidáme námi zvolenou variantu kyselinky a ochutnáme, zdali nám koncentrace vyhovuje.
- Hotový sirup z Bezu přelijeme do čistých, vyvařených sklenic a dáme do lednice. Spotřebujeme maximálně do 10 dnů.
Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.
Nevíte si rady? Napište nám na instagramu, facebooku či emailu.
0 komentářů