Bezový sirup – vše o něm polopatě

Bezový sirup – vše o něm polopatě

28 Srp, 2022 | Recepty

Doba čtení: ( Počet slov: )

bezový sirup sichrovka

Suroviny

  • 25 květů Bezu /polorozvité, zbavené broučků a nečistot/
  • 1 l převařené, vychladlé vody
  • 2 citrony
  • 1 lžička až dle potřeby  kys. citronové nebo šťáva z citronů
  • 1 kg cukru / nemusíme použít celé/

Postup za tepla

  • Do hrnce se studenou, převařenou vodou, naházíme očištěné, přebrané květy.
  • Louhujeme 24 hodin.
  • Výluh s květy  chvilku povaříme, po té ztlumíme. Ideální je udržovat teplotu na 60 stupních.
  • Vývar scedíme přes čisté plátýnko.
  • Přidáme cukr a kyselinku (kyselinu citrónovou či šťávu z citronu) dle receptu.
  • Přivedeme do varu a provaříme, dokud se cukr nerozpustí.
  • Hotový sirup z Bezu plníme vařící do připravených sklenic a zavíčkujeme.

Postup za studena

  • Do hrnce se studenou, převařenou vodou, naházíme očištěné, přebrané květy.
  • Louhujeme 24 hodin.
  • V nálevu rozmícháme cukr. Jde to hůře, ale za intenzivního míchání se nám to podaří.
  • Přidáme námi zvolenou variantu kyselinky a ochutnáme, zdali nám koncentrace vyhovuje.
  • Hotový sirup z Bezu přelijeme do čistých, vyvařených sklenic a dáme do lednice. Spotřebujeme maximálně do 10 dnů.

Napište nám a pochlubte se

Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod  označením #receptysichrovka.

Nevíte si rady? Napište nám na instagramu, facebooku či emailu.

Pin It on Pinterest

0
Košík
Košík je prázdný
Slevový kód